Кролик в червоному вині
- зелень різна - 1 пучок
- цибуля-шалот - 250г.
- чебрець - 1 пучок
- розмарин за смаком
- кролик - 2 шт. (по 1,6кг.)
- сіль за смаком
- перець чорний мелений за смаком
- масло топлене - 40г.
- вино сухе червоне - 150 мл
- бульйон - 250 мл
- масло вершкове - 30г.
- мука - 20г.
Спосіб приготування: Супову зелень і цибулю-шалот очистить і дрібно нарізати. Чебрець і розмарин нарубати. Відрізати кроликам лапки і розрізати кожну спинку впоперек на три рівні частини. Шматки кроликів посолити і поперчити з усіх боків. Обсмажити порціями в топленому маслі. Додати половину супової зелені, цибулю-шалот і чебрець з розмарином. Влити вино, накрити кришкою і тушкувати 1 годину, періодично підливаючи бульйон. Через 45 хвилин додати супову зелень, що залишилася. Вершкове масло змішати з мукою і соусом. Кип'ятити 5 хвилин. Можна ще раз приправити спеціями. Час приготування: 85 хвилин.