Кролик тушкований з апельсинами
- м'ясо кролика – 1,5кг.
- бекон - 50г.
- цибуля - 1 (велика)
- морква - 250г.
- пастернак - 100г.
- консервовані помідори - 400г.
- картопля - 450г.
- апельсин – 1шт.
- зелень петрушки
- сіль
- перець
Спосіб приготування: Бекон кубиками покласти в 3-літрову каструлю і тушкувати під кришкою 2 хвилини при 100°С. Додати цибулю кубиками, моркву соломкою і пастернак кружечками і тушкувати під кришкою 3,5-5 хвилин до розм'якшення. М'ясо кролика кубиками викласти шаром поверх овочів. З помідорів злити сік, додати повну ложку нарізаної зелені петрушки, все викласти поверх м'яса, зверху - шар картоплі кубиками. Накрити кришкою і тушкувати 18-20 хвилин при 100°С. Перевірити готовність м'яса. Натерти апельсин на крупній терці, залити окропом і дати постояти. Якщо м'ясо готове, злити воду, додати трохи зелені петрушки і викласти апельсинову суміш на картоплю. Закрити кришкою і готувати ще 3,5-6 хвилин при 100°С.