Кролик тушкований на блюді з Швейцарським Мангольдом
- кролик порізаний – 1шт. (1,0 – 1,2кг)
- розмарин - 2 пучки
- помідори - 4 (великих, без серцевини, очищених і таких, що розрізають на дольки)
- дрібний швейцарський мангольд - 2 пучки
- чорні оливки - 100г. (без кісточок)
- цибуля-шалоту - 2 шт. (дрібно нарізаних)
- сіль
- свіжезмелений перець
- оливкове масло
Спосіб приготування: Очистіть і вимийте швейцарський мангольд, поріжте його на смужки, шириною 1 см, не відокремлюючи листя від стебел. Потримаєте смужки в Цептер каструлі, заповненій гарячою водою, дайте охолонути і добре просушіть. Змастіть шматки кролика оливковим маслом. Заздалегідь нагрівайте Цептер сковороду так, щоб стрілка термоконтроллера дійшла до червоного поля, обсмажте шматки кролика з обох боків до коричневого кольору, потім додайте розмарин, помідори і оливки, накрийте і залиште тушкуватися ще 15 хвилин на слабкому вогні. У іншій сковороді, нагрітій до зеленої відмітки, обсмажте швейцарський мангольд і нарізану цибулю-шалот без вершкового або рослинного масла, потім накрийте і залиште готуватися ще 3-5 хвилин. Коли все буде готове, викладете кролика на середину блюда в оточенні овочів. Приправте свіжезмеленим перцем і сіллю. Якщо помідори пустять надто багато соку, половину слід злити. На ваш розсуд, ви можете порізати 1 або 2 шматочки філе анчоусів (у маслі) і додати до кролятини за 5 хвилин до готовності блюда. Час приготування - 40 хвилин.