Кролик на рожні
- кролик середніх розмірів -1шт.
- шпик - 150г.
- часник - 5 зубчиків
- сухі ягоди ялівцю - 10-15шт
- сіль
- перець
- концентрований лимонний сік.
Спосіб приготування: На ніч замочити випатраного кролика в холодній воді, в яку доданий концентрований лимонний сік (стакан лимонного соку на три літри води). Потім кролика промокнути полотняною тканиною. Гострим ножем зробити надрізи в тушці і нашпигувати її шматочками сала і часнику. Меленими ягодами ялівцю, сіллю і меленим чорним перцем натерти кролика всередині. Потім посолити і поперчити його зверху. Витягнути передні і задні лапи, перев'язати їх шпагатом, потім насадити кролика на рожен. Смажити приблизно дві години, безперервно повертаючи рожен. Їдять смаженого на рожні кролика з печеною картоплею, свіжими овочами і зеленню. До смаженого кролика зазвичай подають біле столове вино.