Кролик фарширований
- кролик - 1шт. (1,0 – 1,2 кг)
- сало топлене - 1 ст. ложка
- шпика - 150г.
- сіль
Для начинки: - лопатка кролика
- ирки кролика
- пенчінка кролика
- сало
- цибуля – 1 шт.
- морква – 2 шт.
- яйця – 1 шт.
- білий хліб - 2 скибочки
- молоко - 2/3 стакана (для замочування)
- масло - 1 ст. ложка
- перець
- трохи сметани
Спосіб приготування: Тушку обмити, просушити, відрізати лопатки і шию, надрубати з внутрішньої сторони хребет (не розрубуючи його повністю), щоб зажареного кролика було легко розрізати на шматки.
Призначене для начинки м'ясо зрізати з лопаток, шиї і добре порубати разом з нирками, печінкою, салом, підсмаженою морквою і луком. Додати намочену в молоці булку, нарізаний шпик, мелений перець, сіль, яйце, сметану, все перемішати і начинити кролика. У начинку покласти рубану або пропущену через м'ясорубку телятину, курятину або печінку.
Потім кролика посолити, начинити фаршем, черевце зашити, спинку і задні ноги нашпигувати шпиком, покласти на деко (спинкою вгору) і зажарити.
Перед подачею на стіл печеню розрізати на шматки, покласти їх на підігріте блюдо в тому ж порядку, як була ціла печеня, і полити соком, що залишився від печені. Обкласти смаженою картоплею.