Язички в шампанському
Для того щоб приготувати язики кролика з додаванням шампанського потрібні наступні інгредієнти:
- Язики кролика – 0,5 кг
- Шампанське
- Вершкове масло – 80 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль
- Рослинна олія
- Рис
- Спеції
- Часник
- Консервовані ананаси
Заливаємо язики шампанським та залишаємо їх маринуватися протягом чотирьох годин. Можна залишити язики на ніч в холодильнику. За цей час язички підготуються до тушкування та будуть м’якими в процесі приготування.
По закінченню чотирьох годин потрібно злити все шампанське та промити язики під водою (якщо цього не зробити, то по піде аромат - занадто сильний, а язики отримають зовсім інший смак, ніж слід).
Викладаємо язики на сковороду з невеликою кількістю рослинної олії та тушкуємо близько 40 - 60 хвилин на середньому вогні. Тим часом відварюємо в якості гарніру рис.
Беремо окрему сковороду, на вершковому маслі обсмажуємо натерту на крупній тертушці моркву і мілко порізану ріпчасту цибулю. В цю сковороду викладаємо відварений рис, додаємо сіль та спеції. В якості спецій використовуємо перець, розмарин або майоран, чебрець. Зверху кладемо кілька цілих зубчиків часнику.
В сковороду, де тушкуються язики, за 10 хвилин до готовності кладемо небагато консервованих ананасів та тушкуємо все разом до утворення красивої скоринки.
Змішуємо рис та язики і подаємо до столу.